Listoittajana työskentelevä Joni on valittu kuukauden työntekijäksemme. Ahkera ja tarkkaa työtä tekevä listamies työskentelee monipuolisesti erilaisissa kohteissa ympäri eteläistä Suomea.

Tammikuun työntekijämme on listoittajana työskentelevä Joni.

Kaupanalalta uusia haasteita kohti

Kaupanalan työtehtävistä Nikkareille siirtynyt Joni on työskennellyt listoittajana nyt noin kolmen vuoden ajan. Alanvaihdosta haaveillut rautakaupan ammattilainen kuuli listoittajan työstä Nikkareilla työskennelleen kaverinsa kautta. ”Kaveri kertoi Nikkareista ja tästä työstä, ja kannusti mua hakemaan tänne töihin. Laitoin sitten hakemuksen ja pääsinkin aloittamaan piakkoin.” Silloin elettiin syksyä 2018.

Nyt kolme vuotta myöhemmin Joni kertoo viihtyvänsä listamiehen töissä erittäin hyvin. ”Alanvaihdos teki hyvää. Ei mulla raksa-alasta ollut kokemusta, mutta ihan kivastihan tää on mennyt.” Kivasti tosiaan, sillä nykyisellään tämä listamies viimeistelee kohteen kuin kohteen hetkessä. Erityisesti Joni kiittelee asentajien ja työnjohdon välillä vallitsevaa positiivista ilmapiiriä, sekä sitä, että tarvittaessa joustoa on aina löytynyt.  

”Parasta tässä työssä on se, että tää on tosi itsenäistä. Aamulla kun tulee työmaalle voi vaan laittaa kuulokkeet päähän ja keskittyä omaan juttuun. Päivät menee aika mukavasti.” Lisäksi Joni nauttii siitä, kun pääsee viimeistelemään kohteita. ”Näissä hommissa pääsee oikeasti näkemään kun asunto valmistuu.”

Jonin mukaan listoittajana parasta on itsenäinen työskentely, sekä Nikkareilla vallitseva hyvä työilmapiiri.

Hyviä muistoja & kovia tavoitteita

Millainen on mieleenpainuvin työpäiväsi Nikkarit urasi aikana? Tätä listamies pohtii hetken, eikä mitään yksittäistä kohdetta tule heti mieleen. Hän kuitenkin lisää, että yleisesti ottaen mieleen ovat jääneet sellaiset kohteet, joiden kanssa on ollut erityisen kiire. Näissä kohteissa työskentely motivoi, kun loppurutistuksen avulla kiireestä huolimatta saadaan kohde tavoiteajassa maaliin. Mainitsemisen arvoinen on myös ensimmäisenä vuonna saatu tsempparipalkinto, joka tällöin tuoretta listamiestä motivoi yhä edelleen.

Jonin kanssa juteltiin myös tulevaisuudensuunnitelmista. Seuraavaksi listamies haaveilee matkasta Balin sinisten vesien ääreen. Tammikuun juuri vaihduttua on syytä kysäistä myös mahdollisia tavoitteita alkavalle vuodelle. Kysymys tuntuu liiallisen helpolta, sillä vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä. ”Kyllä se on se 80 kilometriä listaa seinään.”

Minkä supervoiman haluaisit itsellesi? Tätä kysymystä listamies pohtii hetkisen, mutta lopulta vastaus on selvä. Itsensä monistamisen supervoima on selkeä ykkönen, josta olisi hyötyä myös listamiehen työssä. Olisi nimittäin varsin kätevää, kun useita kohteita kykenisi työstämään samanaikaisesti. Tällainen supervoima sai myös työnjohdolta kannatusta.

Lopuksi kysyttiin Jonin fiiliksiä kuukauden työntekijän kunniamainintaan liittyen. ”Kyllähän se tuntuu tosi hyvältä. Hienoa, että mun työnjälki kelpaa, ja oma työpanos tulee huomatuksi, vaikken edes kauaa ole firmassa ollut.”

» Takaisin