Nikkareiden pääkaupunkiseudun ikkunapuolen työnjohto on vahvistunut uuden työnjohtajan myötä. Aiemmin Nikkareilla ikkuna-asentajana toiminut Daniel Salomaa siirtyi työnjohtotehtäviin keväällä 2022.  

Työnjohtotehtävistä uusia haasteita 

Ennen Nikkareille siirtymistään Salomaa työskenteli putkimiehenä noin neljän vuoden ajan. Kiinnostus alanvaihdosta kohtaan kasvoi kuitenkin hiljalleen, sillä se tarjosi kaivattuja uusia haasteita. Lopulta päätöksen vahvisti mahdollisuus työskennellä yhdessä parin kanssa. 

”Ikkunoiden pariin päädyin puolivahingossa, sillä taloon tullessani tarvittiin uusia ikkuna-asentajia. Nautin kuitenkin ikkuna-asentajan työstä, sillä etenkin parityöskentely oli mulle iso juttu. Kun sitten pääsin työskentelemään kaverini kanssa, oli yhdessä työskentely mutkatonta ja sille tielle sitten jäinkin,” Salomaa kertoo.  

Nikkarit. Pääkaupunkiseudun ikkunapuolen työnjohtaja Daniel Salomaa.
Aikaisemmin Nikkareilla ikkuna-asentajana toiminut Daniel Salomaa siirtyi työnjohtotehtäviin keväällä 2022.

Kolmen asentajavuoden jälkeen Salomaalle tarjoutui mahdollisuus siirtyä työnjohtotehtäviin. Uusiin tehtäviin hyppäämistä Salomaa harkitsi pitkään, mutta lopulta halu kehittää itseään toimi päätöksen ratkaisevana tekijänä. ”Mukavuudenhalusta olisin toki voinut jäädä myös asentajaksi, mutta mulle on kuitenkin tärkeää mennä eteenpäin ja kehittää itseäni. Sitä kautta ajattelin, että siirtyminen työnjohtotehtäviin olisi kaikkein paras ratkaisu.” 

”Jokainen on erilainen myös työntekijänä” 

Salomaan ura työnjohtajana on alkanut vauhdikkaasti, mutta mies itse on uusiin haasteisiin varsin tyytyväinen. ”Tiesin jo etukäteen paljolti työnjohtajan työstä, mutta kyllä tämä silti on sisältänyt myös yllätyksiä. Työ on kuitenkin mukavaa, ja vaihtelevat päivät tuovat tähän oman mausteensa. Jos jotakin, niin oon ainakin oppinut huomaamaan, kuinka kokonaisvaltaista hommaa tää on, ja miten monen asian summa onnistunut ikkuna-asennus onkaan.” 

”Asentajien kanssa työskentely on myös opettanut sen, että jokainen on erilainen ihmisenä, kuten myös työntekijänä. Erilaisten ihmisten kanssa työskenneltäessä on opittava siihen, ettei kaikkia voi laittaa samaan muottiin. Ennemmin on pyrittävä toimimaan niin, että kaikki saavat olla omia itsejään ja käyttää omia vahvuuksiaan,” Salomaa pohtii.  

Nikkarit ikkuna-asennus

Töitä on runsaasti myös uusille tekijöille 

”Kaikkein palkitsevinta tässä työssä on sovitussa aikataulussa pysyminen ja se, kun jätkien kanssa asetettu päivätavoite tulee saavutettua. Tietenkin nautin myös siitä, kun käyn tekemässä kiertoja ja huomaan että jälki on priimaa,” Salomaa hymyilee.  

Ikkunapuolen työtilannetta Salomaa kuvailee hyväksi, joskin hän näkee kesäajan hiukan sekoittavan tilannetta. ”Juuri nyt rakentaminen on kovassa vauhdissa, ja tilaa olisi myös uusille vakituisille ikkuna-asentajille.  On kuitenkin muistettava, että markkinoiden muutokset näkyvät nopeasti juuri näissä alkupään töissä, joten sen suhteen seuraamme tilannetta jatkuvasti,” Salomaa tiivistää.  

» Takaisin