Teollisuusjohtaja uskoo suomalaiseen listoituskonseptiin

Perheomisteinen teollisuusyhtiö Mellby Gård Ab sijoittaa suomalaisen Mestarinikkarit Oy:n listoitusliiketoimintaan. Mellby Gård ja Mestarinikkarit ovat tänään sopineet järjestelystä, jolla yhtiöt perustavat uuden yrityksen, johon listoitusliiketoiminta siirretään ja jonka puitteissa liiketoimintaa edelleen kehitetään. Mestarinikkarit on rakennusalan monialayhtiö ja se perustettiin vuonna 1990. Mestarinikkareita voisi kuvailla suomalaiseksi menestystarinaksi, koska se on noussut markkinajohtajaksi jalka-, ovi- ja lattialistojen asentajana Suomessa ja Ruotsissa. Tilikaudella 2013 yhtiön listoitusliiketoiminnan liikevaihto oli 13,2 miljoonaa euroa ja se työllisti 135 henkilöä.
Mellby Gård-yhtiön takana on ruotsalainen pitkän linjan teollisuusjohtaja Rune Andersson perheensä kanssa. Yhtiön hallituksessa istuu mm. Hans Stråberg, joka on mm. Electrolux Ab:n entinen konsernijohtaja ja StoraEnso Oyj:n hallituksen jäsen.

Yhtiön uuden ja aikaisempien omistajien tähtäimessä on konseptin edelleen kehittäminen Suomessa ja Ruotsissa sekä yrityksen kansainvälistymisen edistäminen. Aiemmat omistajat pysyvät yhtiössä sekä omistajina että aktiivisina vaikuttajina.
– Mestarinikkarit on erinomainen yritys, jolla on poikkeuksellisen lahjakkaita työntekijöitä. Odotan innolla heidän kanssaan työskentelyä. Olemme pitkäaikainen yhteistyökumppani ja näemme suuria mahdollisuuksia yrityksessä ja sen kansainvälistymisessä, sanoo Hans Stråberg, joka on Mestarinikkareiden tuleva hallituksen puheenjohtaja.

– Yhtiö on menestynyt erinomaisesti tähän asti ja onnistunut nousemaan markkinoiden kärkeen Suomessa ja Ruotsissa. Olen iloinen ja ylpeä siitä, että näinkin kokeneen ja pitkäaikaisen omistajan, kuten Anderssonien perheen, mielestä työstämme löytyy suurta potentiaalia myös muille markkinoille, sanoo Mestarinikkareiden toimitusjohtaja Jukka Karhu, joka jatkaa myös Suomen yhtiön maajohtajana. Yhtiön perustajajäsenet Juha ja Atte Väänänen jatkavat myös yhtiön omistajina ja aktiivisina vaikuttajina.

Järjestelyssä listoitusliiketoiminnan osakkeista 85 prosenttia tulee Mellby Gårdin omistukseen.
Mellby Gårdin toimitusjohtaja Johan Anderssonista tulee myös Mestarinikkareiden hallituksen jäsen.

– Ensimmäisenä askeleena näemme Ruotsin markkinoiden tarjoamat merkittävät kehitysmahdollisuudet, jatkossa liikeidean laajentaminen Norjaan on myös mahdollista, sanoo Johan Andersson.

Yhtiöt ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.
Listoitusliiketoimintaa jatketaan Mestarinikkarit Oy:n nimellä. Yhtiön muut liiketoiminnat eli kiinteistökehitys- ja rakentaminen säilyvät entisillä omistajilla ja niitä jatketaan uudella nimellä.

» Takaisin